Skip to content

Naše kafe i frapei

MOKA

  • U Moka čašu (kupasta sa drškom) sipamo oko 1.5cm topinga od čokolade. Preko toga sipamo jedan shot espresa. Nakon toga sipamo toplo mleko. Na kraju sipamo mlečnu penu. Espreso i Toplo mleko se sipaju preko kašike, iz latijere, da se ne bi razlivalo.
  • Pored Moke serviramo tacnu sa salvetom i na njoj kašičicu i slamku.

ICED LATTE

  • U koktel čašu stavimo tri kocke leda. Dodamo shot espresa. Do vrha napunimo hladnim mlekom. Po željui gosta sipamo neki od ukusa (preporučiti im da je ICED LATTE daleko lepši sa ukusima i preporučiti neki od ukusa za kafe). Dobro šejkovati tako da se stvori pena na čaši.
  • Servirati sa dve slamke u čaši.

LATTE MACHIATO

  • U Latte/Mocha čašu sipati mlecnu kremu do vrha.
  • Odozgo iz latijere, bez kasike, direktno sipati shot espresa.
  • Eventualno, po želji gosta, sipati neki od ukusa.
  • Servirati sa slamkom,kašičicom i salvetom na tacni, sa strane

IRISH COFFEE CLASSIC / JAMESON

  • U Latte/Mocha čašu sipati 0,03 Stock Crema / Jameson.
  • Shot kafe preko toga
  • Toplo Mleko tj mlečna pena do ¾ čaše
  • Šlag
  • Servirati sa slamkom,kašičicom i salvetom na tacni, sa strane

NUTELLA KAFA

  • Koktel čašu, iznutra, umažemo nutelom. 1 kašika.
  • Staviti 3 kocke leda
  • Shot espresa
  • Mleko tj mlečna krema, toplo.
  • Šlag
  • Servirati sa salveticom ispod, jednom slamkom i jednom kašičicom sa strane, na tacni sa salvetom

NUGAT KAFA

  • Malu viski čašu po obodima umazati nutelom, i iznutra i spolja.
  • Umazane ivice umočiti u drobljeni lešnik
  • Sipati 0,02 monin pečeni lešnik ukusa
  • Sipati shot kafe
  • Sipati toplo mleko tj mlečnu kremu do kraja (može hladno ukoliko gost to želi)
  • Servirati na velikoj tacni, na salveti, sa kašičicom pored

PLAZMA KAFA

  • U staklenu šolju sipati plazma frappe
  • Preko toga sipati umućeni nes.
  • Servirati na velikoj tacni, uz salvetu i kašičicu

KINDER OREO

  • U keramičku šolju napraviti otprilike šot espresa koji se prethodno slivao niz jednu kinder čokoladicu
  • Preko toga sipati mlečnu kremu
  • Preko toga šlag kupastog oblika
  • Preko toga bogato sipati oreo mrvice
  • U šlag uvući jednu kinder čokoladicu
  • Servirati na tacni, sa salvetom I kašičicom

POPINS KAFA

  • Koktel čaša, na dno oko 1 – 1.5 cm sipati plazmu
  • Preko toga sipati toping od karamele, otprilike 1cm
  • Sipati do oko 2-2,5cm od vrha hladno mleko
  • Preko toga, preko kašike pažljivo sipati shot espresa kako se ne bi pomešao
  • Preko toga pažljivo sipati mlečnu kremu, preko kašike, kako se ne bi pomešalo

SUPER ESPRESO

  • U veliku staklenu šolju sipati otprilike kafe kao za produćeni espresso
  • Preko toga sipati mleko tj mlečnu kremu do vrha

MINT PISTACI KAFA

  • U veliku staklenu šolju sipati 0.015 Monin pistaci sirupa, i 0.03 Monin Mint sirupa i 0.03 topinga bela cokolada. Sve to dobro pomesati.
  • Preko toga sipati 1 shot espresa
  • Preko toga do 1.5cm pre vrha sipati mleko tj mle;nu kremu
  • Preko toga sipati šlag u kupastom obliku
  • Servirati na velikoj tacni, salveta I kašičica. Po želji slamka ali je bolje da se pije preko šlaga.

FRAPEI

  • U viski čašu 1cm iznad ruba sipati mleko
  • Mleko sipati u blender i dodati mu 3-4 kocke leda
  • Dodati kesicu frapea po želji gosta
  • Blendirati 20-30 sekundi.
  • Sipati u frappe čašu
  • Preko frapea sipati šlag u obliku kupe

PLAZMA FRAPPE

  • U viski čašu 1cm iznad ruba sipati mleko
  • Mleko sipati u blender i dodati mu 3-4 kocke leda
  • Dodati kesicu frapea po želji gosta
  • Dodati jednu punu malu šoljicu mlevene plazma
  • Blendirati 20-30 sekundi.
  • Čašu za Plazma frappe ukrasiti topingom od karamele
  • Sipati Plazma frappe u čašu
  • Preko frapea sipati šlag u obliku kupe
  • Preko šlaga sipati malo mlevene plazme kao ukras