Skip to content

Topli napici

NESQUIK

  • Jedna puna kašičica nesquika se sipa u 0,2 mleka (toplog ili hladnog, po izboru) i promeša

ČAJEVI

  • Čajevi se serviraju u odgovarajuću šolju (Ahmad ima svoje šolje, ostali čajevi zasebne)
  • Šolja se napuni vrelom vodom sa kafemata
  • Na šolju se postavi salvetica, čaj u kesici (u slučaju da čaj nema kesicu, stavlja se direktno u vodu i poklapa tacnom) i kriška limuna ukoliko je gost želi.
  • Gostu se uvek nudi med kao opcija, kao i limun. Obavezno je pitati.

TOPLE ČOKOLADE

  • U viski čašu sipati mleka do 1cm iznad crte. U čašu dodati kesicu tople čokolade. Mešati na mikseru za nes dok se masa ne sjedini.
  • Presuti smesu u latijeru i lagano zagrevati na stimeru dok ne krene da ključa.
  • Presuti tako spremljenu smesu u šolju za tople čokolade.
  • Ponuditi gostu šlag kao opciju (dodatno se kuca i naplaćuje)

KUVANI DŽIN

  • 0,2 l soka od jabuke
  • 1 zvezdasti anis
  • 10 – 12 rendanja muskatnog oraščića
  • 3-4 karanfilića
  • 3-4 bobice kleke
  • Malo cimeta (kao za kuvano vino)
  • SVE ZAJEDNO SKUVATI, DA PROVRI
  • Nakon toga u šolju za kuvano vino servirati sa jednom kriškom narandže
  • Dodati na kraju 0,03 Gordons Gin-a, promešati
  • DŽIN SE NE SME KUVATI!