SVE BUTELJKE ILI FLAŠE
- Serviraju se u kibli sa ledom i krpom oko vrata flaše, uz odgovarajući broj čaša za vino
- Čaše za crveno i ostala vina se razlikuju!
SVE FLAŠICE 0,187
- Serviraju se u odgovarajućim vinskim čašama.
- Čaše za crveno i ostala vina se razlikuju!
VINA NA ČAŠU
- Sipaju se u odgovarajuće vinske čaše, u zapremini unapred određenoj, napisanoj na kasi.
KUVANO VINO
- U šolju u koju se kuvano vino i servira do sredine drškice sipati vino koje koristimo za kuvanje
- Do iznad drškice dosuti vodu
- U latijeru staviti 3-4 karanfilica, 2 mlevenja bibera, 2x sipati iz dozera šećer
- Skuvati na stimeru
- Kuvano vino sipati u šolju i dodati 1 krišku narandže i preko toga cimet toliko da prekrije 2/3 površine šolje.
- VAŽNO Ukoliko gost želi kuvano vino sa ukusom, u vino se dodaje 0,03 sirupa ili 0,02 pirea, ali se u tom slucaju pri kuvanju vina NE DODAJE biber, dok sve ostalo ostaje isto. Monin ukus se dodaje nakon kuvanja a ne pre ili tokom.